AKTUELNO

Obratite pažnju šta sve pakujete za put.

Kada se spremate za putovanje, dobro se informišete smete li da ponesete sve što želite sa sobom da vam neke stvari ne bile oduzete na aerodromu.

Putnici koji putuju avionom mogu da budu krivi za kašnjenje kada prolaze kontrolu na aerodromu jer obezbeđenje mora da proveri prtljag. Vlada Britanije navodno razmišlja da zabrani pudere u ručnom prtljagu. Ovo dolazi nakon pooštravanja mera zaštita u Australiji i Americi koje su zbog bezbednosti uvele pooštrene mere kontrole.

Proizvodi poput kozmetike, proteinskih pudera, kafe i talka, kako piše The Times, biće zabranjeni. Putnici će biti zamoljeni da prilože sve praškove koje imaju u svom prtljagu odvojeno radi kontrole kod obezbeđenja, ali i tečnosti, gelovi i sprejevi.

Foto: Pixabay.com

Pravila australijske vlade nalažu da praškovi koje nose putnici ne smeju da budu teži od 350 grama, a posmatra se gramaža celog pakovanja ne koliko je pakovanje puno. Australija takođe razlikuje i organske i neorganske praškove. U neorganske spada talk, puder za stopala, deterdžent, neki proizvodi za čišćenje i pesak koji podležu restrikciji u težini. Organski proizvodi poput pudera za bebe, kozmetika, kafa i proteinski praškovi ne podležu restrikciji, ali moraju da se prijave obezbeđenju.

Iz odeljenja za transport i prevoz putnika rekli su da je bezbednost putnika na prvom mestu, a da Britanija ima neka od najrigoroznijih pravila koja se tiču aviosaobraćaja. Na svakoj je vladi da odluči o svojih pravilima i da saobraćaj učini bezbednijim.

#Kofer

#Putovanja

'