AKTUELNO

Dok se pojedini putnici za biznis klasu odlučuju zbog udobnosti, uvek ima onih koji i pored odličnih uslova imaju neshvatljive zahteve. Britanski Telegraph navodeo je nekoliko najčudnijih zahteva s kojima se osoblje susrelo u biznis klasi.

Jedan od najpoznatijih incidenata u vazdušnom saobraćaju verovatno se dogodio 2014. godine, prilikom poletanja sa njujorškog aerodroma, a razlog za sve je bilo – serviranje lešnika.

Naime, Čo Hjun Ah, ćerka vlasnika južnokorejske avio-kompanije u kojoj se incident dogodio, digla je paniku zbog načina na koji su lešnici posluženi. Oni su putnicima servirani u drvenoj posudi, a Čo je smatrala da u prvoj klasi moraju da se serviraju isključivo na tanjiru.

Ona je zbog toga napravila incident, pozvala stjuardesu i šefa kabinskog osoblja, naredila im da kleknu ispred nje, izvine se, a zatim naredila i njihovo iskrcavanje.

Zbog svega toga, avion je sa poletanjem kasnio 20 minuta, a razmažena gospođa na kraju je završila tri meseca u zatvoru zbog opstruisanja vazduhoplovne sigurnosti.

Dva putnika prve klase koja su letela iz Melburna žestoko su se pobunila kada im je osoblje reklo da ne mogu da dobiju pidžame većih brojeva jer ih trenutno nemaju. Zbog toga su tražili da se iskrcaju. Njihova molba je uslišena, a pilot je ostalim putnicima u avionu objasnio razlog zbog kog će kasniti.

Jedan putnik zatražio je tokom leta da se motor na trenutak – ugasi, piše radiosarajevo.ba.

Priču je na Redditu podelio jedan od putnika: “Nisam deo osoblja, ali sam leteo prvom klasom iz Dubaija za Njujork. Sedim, i u jednom trenutku ne verujem šta čujem – čovek u mojoj blizini mrtav-hladan pita stjuardesu može li pilot da ugasi levi motor kako bi njegov sin mogao na miru da spava”.

Jedna žena koja je letela za Las Vegas polila se vodom, nakon čega je zatražila da joj se kao kompenzacija za “pretrpljeni strah” donese pet votki i deset pokrivača. Prema rečima osoblja, bila je u vidno alkoholisanom stanju, a u jednom trenutku je počela da izmišlja kako je napadnuta od strane osoblja.

#Avion

#Putnici

'