AKTUELNO

Nik Berčil iz Nove Škotske u Kanadi odsedao je u hotelu hotelu "Fermont Empres" u australijskoj državi Viktorija 2001. godine, kada je došlo do krajnje bizarnog incidenta.

Nik je na svojoj stranici na Fejsbuku objasnio da se upravo bio pridružio novoj kompaniji, kada je trebalo da ode na konferenciju koja se održavala u hotelu.

Tamo je trebalo da se vidi sa prijateljima koji rade u Kanadskom morskom rezervatu, i koji su ga prethodno zamolili da im donese kobasicu "Braders peperoni" iz Halifaksa - lokalni specijalitet, tako da je Nik napunio svoju torbu njima.

U sobi nije bilo frižidera, a vreme je bilo prohladno, pa je putnik rasuo torbu sa kobasicama na sto i jedan deo njih stavio pod prozor.

Nik je zatim otišao u šetnju, a kada se vratio u sobu, shvatio je da se u njoj nalazi oko 40 galebova, koji su u slast jeli njegove kobasice, i koji su se uskomešali čim je došao.

"Odjednom su svi poleteli, udarajući u stvari koje su im se našle na putu, i očajnički pokušavajući da pobegnu. Oni galebovi koje je uhvatila najveća panika pokušavali su da izlete kroz zatvorene prozore, a krajnji rezultat bio je galebovski tornado koji je za sobom ostavljao perje, fekalije i komade kobasice", objasnio je.

"Lampe su otpale sa zidova, zavese su bile pocepane, poslužavnik sa kafom bio je u užasnom stanju. Uspeo sam nekako da se probijem kroz ptice, i otvorim ostatak prozora. Većina galebova je tada izletela napolje. Jedan od njih pokušao je opet da uđe u sobu i uzme još jedan komad kobasice, a ja sam u svom rastrojenom stanju izuo cipelu i gađao ga njom. I galeb i cipela su izleteli kroz prozor", dodao je.

Poslednji galeb bio je ogroman i toliko uznemiren da je Nik zgrabio peškir iz kupatila, obuhvatio ga peškirom i izbacio ga umotanog kroz prozor. Galeb je sa sve peškirom pao na turiste koji su se bili uputili u hotel, a na isti način je završio i galeb sa njegovom cipelom. Srećom, ni ptice ni turisti nisu bili povređeni.

Nik je u međuvremenu sišao po svoju sada već blatnjavu cipelu, i pokušao da je opere u kupatilu do početka konferencije, ali mu je od silne uzrujanosti fen ispao iz ruke i upao u lavabo pun vode, što je rezultovalo nestankom struje u određenim delovima hotela.

S obzirom na to da više nije imao nikakvog drugog izbora, pozvao je osoblje da mu pomogne da počisti sobu, a kada je jedan od radnika došao da obavi zadatak, bio je više nego šokiran prizorom koji je zatekao.

Nik je prebačen u drugu sobu, a njegova kompanija je dobila pismo u kojem je hotel obaveštava da je nespretnom gostu doživotno zabranio pristup.

Nakon 17 godina, Nik je pisao hotelu, izvinio se za svu štetu koju je indirektno prouzrokovao i zamolio menadžere da još jednom razmisle o doživotnoj zabrani.

Srećom, jedan od njih ga je obavestio da je opet dobrodošao kao gost.

"Pretpostavljam da je kobasica 'Braders peperoni' koju sam im poslao u znak izvinjenja bila ta koja je odradila posao", napisao je.

#Hotel

#Putovanja

'