AKTUELNO

Odlazak na put i promena sredine mogu učiniti čuda za vašu vezu i u vama probuditi usnulog romantika.

Želite da iznenadite svoju lepšu polovinu putovanjem za praznik žena, ali niste sigurni koja biste mesta mogli da posetite u martu. Srpski telegraf izdvaja neka od najromantičnijih mesta koja će definitivno uneti novi ljubavni žar u vašu vezu.

Subotica/Palić

Mnogi smatraju da je grad na samom severu Srbije najlepši u našoj državi. Centar Subotice je zadržao svoj autentični izgled i romantična šetnja ovim gradom prijaće čak i najvećim ljubavnim cinicima. U neposrednoj blizini grada nalazi se Palićko jezero, koje je prema staroj legendi napravljeno od suza. Okruženo je šumama stoletnog kanadskog platana.

Bečej/Dvorac Dunđerskih

Ako vaša lepša polovina voli arhitekturu, fantaziju u stilu Harija Potera, istoriju, umetnost i tradiciju, možete da joj poklonite smeštaj u palati Dunđerskih ili Fantast zamku, kako se danas zove, koji se nalazi u Bečeju. Ovaj dvorac, koji potiče iz dvadesetih godina prošlog veka, okružen je zelenilom vojvođanskog prostranstva. Ovde ćete zajedno moći da uživate u poznatim fantast palačinkama, šniclama ili štrudlama, prošetate parkom ili galopirate na nekom od 80 konja.

Surdulica/Vlasinsko jezero

Zaljubljenici u prirodu ne smeju da propuste obilazak Vlasinskog jezera, skrivenog bogatstva juga Srbije, a osmi mart je možda i idealna prilika za to. Netaknuta priroda, izvori vode, plutajuće ostrvo, prelepo vikend-naselje i izuzetno čist vazduh sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Jedino čega bi trebalo da se pazite je hladno vreme noću, pošto se jezero nalazi na 1.213 metara nadmorske visine.

Piran/Slovenija

Piran je gradić koji se nalazi na obali Jadranskog mora, arhitekturom podseća na najlepše italijanske gradove, a naši turisti ga retko posećuju. Tačno je da u martu nećete moći da se kupate, ali su šetnja starim, ukutkanim gradskim ulicama i miris mora dovoljni da probude usnulog romantika u izabranici vašeg srca i u vama.

Pariz/Francuska

Oni sa malo dubljim džepom koji žele da putuju u inostranstvo mogu da se upute u Grad svetlosti. Obilazak francuske prestonice ne bi bio potpun bez Ajfelove kule. Popnite se do samoga vrha, imaćete utisak kao da čitav grad držite na dlanu. Naravno, nikako nemojte preskočiti filmski ili, preciznije, francuski poljubac.

Foto: Tanjug AP

#8.mart

#Poklon

#Putovanja

'