AKTUELNO

Mnogi jedva čekaju godišnji odmor kako bi se odmorili od rada na računarima i upotrebe mobilnih telefona, ali se neretko desi da baš u te sprave zure kada negde otputuju.

Istraživanje koje je sproveo američki lanac hotela Vindham pokazalo je da 54 odsto dece smatra da njihovi roditelji previše gledaju u mobilne telefone, a njih 32 odsto veruje da im roditelji ne posvećuju dovoljno pažnje zbog ove vrste uređaja.

Kako bi podstakao roditelje da se posvete deci, ovaj lanac hotela odlučio je da roditeljima, koji se na odmoru odreknu svojih mobilnih telefona, da pet odsto popusta na noćenje, piše Independent.

Osoblje je primetilo da tehnologija uveliko utiče na vreme koje roditelji provode sa svojom decom, pa se iz toga rodila ideja da se nagrade svi koji se na odmoru odreknu tehnologije.

- Viđali smo roditelje koji u holu trče na konferencijske pozive, a u pojedinim hotelima morali smo da nabavimo dodatne stolice uz bazen jer se ne kupaju, već samo sede i surfuju - rekla je direktorka marketinga Noel Nikolaj.

Mobilni telefoni gostiju koji su odlučili da ih se odreknu zato se zaključavaju u posebne kutije koje se otvaraju tek kada gosti krenu kući. Na kutiji se nalazi tajmer koji odbrojava koliko je vremena ostalo do kraja odmora.

Pročitajte jop: Napravite masku od SENFA za RAST KOSE

#Odmor

#telefon

'