AKTUELNO

Došlo je vreme da se ukine...

Ako vam je jedna od omiljenijih stvari, tokom boravka u hotelu, mogućnost da postavite znak "Ne uznemiravaj" na kvaku ulaznih vrata sobe, odluka tri američka hotelska lanca vam se neće svideti.

Oni su odlučili da je došlo vreme za ukidanje tog znaka, budući da mnogim gostima ni dan-danas nije jasno da hotelsko osoblje ima pravo da uđe u sobu bez obzira na znak, ukoliko se radi o bezbednosnim ili drugim važnim razlozima.

Foto: Pixabay.com

Hoteli koji su se odlučili na ovaj potez su "Boyd Gaming", "Wynn Resorts" i "Hilton" u Las Vegasu, a njima su se pridružila i četiri Diznijeva hotela.

Hoteli "Hilton" do sada su, na primer, imali politiku prema kojoj bi reagovali ulaskom u sobu ako znak "Ne uznemiravaj" stoji na vratima duže od 24 sata. Inače, uobičajena hotelska praksa je da se soba pregleda barem jednom dnevno, kako bi se ustanovilo da li je sve u redu sa gostima, ali i da bi se proverilo stanje hotelske sobe.

Gosti tu odluku nisu primili sa oduševljenjem, pa su izrazili svoje neslaganje okarakterisavši nove mere narušavanjem privatnosti.

Ipak, hoteli se sa time ne slažu, već tvrde da su i dosada uvek imali ista prava koja se tiču ulaska u sobu, a na ovaj način žele samo da podignu nivo bezbednosti.

Pročitajte još: U avion ne ulazite bez OVOGA

#Hotel

#Vrata

#Znakovi

'