AKTUELNO

Devojka (30) pokušala je da kontaktira agenciju i ženu kojoj je uplatila novac, ali nikog nije mogla da pronađe!

Rovinjska policija dobila je prijavu 30-godišnjakinje, koja je prevarena za više stotina evra pošto je "unajmila" kuću za odmor u Španiji. Naime, žena je putem interneta pronašla kuću za odmor na Tenerifima i sa agencijom je dogovorila najam kuće, za koju je 21. decembra uplatila više stotina evra na račun ženske osobe iz Španije.

Budući da je devojka trebalo ove nedelje da otputuje, pokušala je da kontaktira agenciju i žensku osobu kojoj je uplatila novac, ali bezuspešno, a daljim proverama s drugom agencijom za najam nekretnina, saznala je da agencija, putem koje je dogovarala najam kuće za odmor, ne postoji.

Foto: Pixabay.com

- Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta. Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika. Takođe, potrebno je pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smeštaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna - saopštili su iz policije.

Iznajmljivač bi trebalo da se potpisuje punim imenom i prezimenom, a njegovi lični podaci i podaci agencije trebalo bi da se nalaze na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internet stranicu putem koje se oglašava. Ukoliko su u mogućnosti, savetujemo građane da pre uplate novca obave i detaljnije provere putem nadležnih institucija kako bi se uverili da se određena nekretnina zaista iznajmljuje i da je osoba ili agencija koja oglašava najam za to i ovlašćena.

#Hotel

#Internet

#Putovanja

'