AKTUELNO

Dok svi pričaju o skijanju, vi počnite da pričate o plivanju i ako vam se ukaže prilika, otputujte na neka mesta gde i u prvom mesecu u godini sunce nezaustavljivo greje.

Lansarote

Na ovom kanarskom ostrvu temperature u januaru pokazuju 20 stepeni Celzijusovih, tako da je sasvim moguće sunčati se na plažama ili krenuti u istraživanje nacionalnog parka. Smeštaj je raznovrstan, a ako se odlučite da "zimujete“ na visokoj nozi nećete pogrešiti ako odaberete ovo mesto.

Zelenortska Ostrva

Vulkanska ostrva u blizini zapadnoafričke obale idealna je destinacija za provođenje odmora u januaru. Dvadeset i nešto stepeni nateraće vas da potražite suncobran na plaži, a s obzirom na to da je reč o nekadašnjoj portugalskoj koloniji, ni letovi do ovde nisu problem, jer su iz Lisabona relativno česti.

Sveta Lucija

Nije nikakva mudrost preporučiti ovu karipsku državicu, slažemo se, ali ako ste u potrazi za tirkiznim morem, belim peskom i ostalim divnim stvarima, potražite Svetu Luciju i provedite nezaboravni odmor na plaži usred zime.

Goa

Navodno je januar najhladniji mesec, ali ne morate preterano da se brinete, jer ovo „najhladniji“ znači da temperatura ponekad pada ispod 30. Indijska pokrajina nekad je bila poznata po ludim zabavama gde se živi na najbolje. Slična je situacija i danas, ali su u međuvremenu ovde nikli i mnogobrojni resorti, tako da, sve zavisi od vas i od odabira odmora kakav preferirate.

Ipak, ako vam je i dalje nezamislivo kupanje i ležanje na plažama u prvom mesecu, i za to postoji rešenje. Jednostavno već sad kupite karte za proleće kad su sledeće destinacije odličan izbor.

Maroko

Januarsko sunce Marakeša grijaće vas sa dvadesetak stepeni, pa će vam šoping u malim ulicama biti vrlo prijatan. Naravno, ovde plaže i mnogo drugog sadržaja čini ovu džavu primamljivim mestom za odmor

Sent Vinsent i Grenadini

Ovo zaista zvuči egzotično, a mi se nakon Svete Lucije ponovno vraćamo na Karibe. Januar je ovde „vansezonski“, pa su i cene automatski značajno niže. Ipak, i dalje je sve skupo za džep prosečnog Srbina, pa ovaj karipski raj ostaje samo za ove sa visokim primanjima.

Portugal

Zemlja fada i prijatne temperature uvek je dobar odabir, a ukoliko želite da izbegete gužvu u letnim mesecima, dobra je ideja da u proleće posetite pokrajinu Algarve na jugu zemlje. Naučite da surfujete, planinarite i uživajte u predivnoj prirodi južnog Portugala.

#Putovanja

'