AKTUELNO

Globalna potrošnja na putovanja još uvek raste iako nešto sporijim tempom, uprkos slabljenju ekonomija u svetu i strahu od terorizma, saopštio je danas Svetski savet za putovanja i turizam (WTTC).

Procenjuje se da će globalna potrošnja na putovanja u tekućoj godini porasti za 3,1 odsto, navodi se u izveštaju WTTC-a, što je niže u odnosu na projektovani rast iz marta od 3,3 odsto, ali i dalje iznad rasta globalne ekonomije, koji će, prema procenama ove grupacije, iznositi 2,3 odsto, prenosi agencija AP.

KREĆETE NA ODMOR? Prvo proverite da li ste platili OVO, jer u suprotnom mogu da vas UHAPSE!

“Makroekonomski problemi imaju daleko veći uticaj na putovanja od terorističkih napada”, izjavio je predsednik WTTC-a, Dejvid Skousil.

“Putnici neće dozvoliti izolovanim terorističkim napadima da odlože njihovo putovanje”, kaže Skousil, dodajući da su turisti koji su zabrinuti za bezbednosnu situaciju u Francuskoj izabrali Španiju ili Italiju za odmor.

Međunarodna asocijacija za avio-transport (IATA) je nedavno primetila da je trend poboljšanja situacije u avio-saobraćaju usporio od januara i da je procenat popunjenih mesta zapravo blago smanjen.

“Krhki i neizvesni ekonomski uslovi, politički šokovi i talas terorističkih napada, doprinose kreiranju slabije tražnje”, izjavio je predsednik IATA, Toni Tajler.

#Put

#opasnost

'