AKTUELNO

Srbija se našla na listi destinacija koje američki portal "Pejst" (Paste) preporučuje turistima.

Srbija se našla na listi destinacija koje američki portal "Pejst" (Paste) preporučuje turistima, ističući da naša zemlja, među svojim brdima i planinama, nudi mesta sa netaknutom prirodom koja spadaju u najlepša na kontinentu, uz viševekovne kulturne znamenitosti, manastire i sela.

Foto: Beta

- Od drevnih tvrđava do noćnih klubova na splavovima, Srbija ima za svakoga ponešto - navodi se u tekstu, u kojem turistički operater "Panakomp" preporučuje našu zemlju kao "evropsko utočište, puno božanstvenih planinskih vidika, koje pruža autentično kulturno iskustvo".

Foto: Wikipedia

Portal sa sedištem u Njujorku navodi da se reputacija Zapadnog Balkana u proteklih pet godina značajno promenila - od regiona koji je bio sinonim za političku nestabilnost do jednog od natraženijh turističkih odredišta u svetu, a u središtu regiona je Srbija koja, kako ističe, i pored priobalnih suseda, i te kako ima šta da ponudi.

Među adutima Srbije, portal navodi Nacionalni park Taru, Dunav i Kopanik, ali i trasu za bicikliste od Zlatibora do Zlatara s jedinstvenim pogledom na Zlatarsko jezero i kanjon Uvca, ili pak jahanje konja kroz Frušku Goru.

Foto: Wikipedia

Takođe predlaže rakiju kao nacionalno srpsko piće, a za ljubitelje vina - vinski podrum u Sremskim Karlovcima.

Onima koji više vole "atmosferu žurke", američki portal preporučuje Beograd, koji predstavlja kao "evropsku prestonicu noćnog života".

Foto: Wikipedia

Turistima predlaže da u Srbiji obavezno obiđu i Oplenac, ali i Muzej Nikole Tesle i Petrovaradinsku tvrđavu, a planinarima predlaže avanturu do vrhova Ovčara i Kablara.

#Amerika

#Srbija

#Turisti

#Zlatibor

'