AKTUELNO

Podgorica je jedini glavni grad u regionu, ali i šire, koji nema organizovan gradski prevoz do aerodroma, uprkos tome što je samo prošle godine kroz njega prošlo više od milion putnika.

To znači da putnici moraju da plaćaju taksi ukoliko nemaju organizovan privatni prevoz. Na inicijativu Aerodroma Crne Gore ka glavnom gradu, pre četiri godine bila je otvorena autobuska linija 20, koja je saobraćala od Hrama Hristovog vaskrsenja do podgoričkog aerodroma. Autobusi su saobraćali na svakih 30 minuta po ceni od dva evra.

“Međutim, interesovanje putnika bilo je jako loše pa su se dešavale situacije da tokom dana uslugu autobuskog prevoza koristi svega par putnika”, rekli su medijima iz Aerodroma.

Direktor “Gradskog saobraćaja” Haris Alivodić rekao je da su zbog ove linije ušli u veliki minus, jer se dešavalo da pazar bude samo pet evra.

“Svuda u svetu sa aerodroma je obezbeđen autobuski prevoz. Želeli smo da to ima i Podgorica. Ali zbog čudnih navika naših sugrađana, to jednostavno nije moglo da zaživi”, rekao je Alivodić, dodajući da su putnici za prevoz koristili uglavnom taksi, koji je dosta skuplji.

Prema njegovim rečima, to što su putnici uglavnom koristili taksi posledica je toga što ta vrsta prevoza u Podgorici košta dosta manje u odnosu na druge glavne gradove u regionu i što legalni taksisti nemaju jedinstvenu cenu.

Iako je broj putnika koji dolaze u Podgoricu sve veći, i dalje nema odgovora nadležnih da li se radi na rešavanju problema organizovanog autobuskog prevoza sa aerodroma, prenosi Investitor.me.

Iz Aerodroma napominju da su oni zaduženi za vazdušni, a ne za drumski saobraćaj, ali da su spremni da pomognu u slučaju otvaranja nove linije.

#Aerodrom

'