AKTUELNO

Nekada je ovo bilo ekskluzivno mesto za odmor, dok je danas dostupno i onima sa plićim džepovima.

Sejšeli - malena ostrvska država u Indijskom okeanu, smešten i su na oko 1.500 kilometara istočno od obala istočne Afrike i severoistočno od ostrva Madagaskara. Sejšeli predstavljaju arhipelag legendarne lepote, sačinjen od 115 granitnih i koralnih ostrva u zapadnom Indijskom okeanu.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Prve asocijacije na ova ostrva su pre svega slike palmi, srebrnkastog peska koji se presijava na suncu i koralni grebeni koji izviruju iz voda Indijskog okeana.

Čarolija ovih ostrva je u njihovoj netaknutosti, rajskom okruženju, dugim peščanim plažama, providnoj, tirkiznoj boji toplog mora i spremnosti da zadovolji i najzahtevnijeg gosta. Zamislite savršenu sliku odmora - sebe kako lenčarite na rajskoj obali, uz stabla kokosovih palmi i pesmu retkih vrsta ptica, dok razmišljate koji od kreolskih ili morskih specijaliteta da probate za večeru.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ovaj izolovani raj nudi vam prelepe plaže, tirkizno plavo more i toplo vreme. Zbog toga ne čudi što Sejšele mnogi smatraju najlepšim arhipelagom na svetu. Nekoliko stotina plaža koje se protežu ostrvima Mahe, Praslin i La Dingue, su jedne od najlepših na svetu. Mnoge od njih su totalno odsečene od ljudi.

Sejšelska ostrva uživaju u blagodetima tropske klime tokom cele godine, i sva se, osim onih najudaljenijih i nenaseljenih, nalaze daleko van pojasa ciklona, tako da nema ekstremnih vremenskih prilika. U ovom prijatnom tropskom raju, temperature retko padaju ispod 24 stepena i retko se podižu iznad 32 stepena Celzijusa.

Foto: Pixabay.com

Pored izuzetne lepote i mira, Sejšeli nude raznovrsne mogućnosti za uživanje u širokoj ponudi otkrivanja ostrva i tropskim avanturama. Na letovanju na Sejšelima možete uživati u raznim aktivnostima - jedrenju, ronjenju, pecanju, šetnji po ostrvu, kao i u izuzetnim romantični trenucima.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Na Sejšelima se kombinuje hrana iz najrazličitijih krajeva sveta. Iz Indije su pokupili razne vrste karija. Iz Kine stiže pirinač i sve od pirinča, iz Francuske mirisni sosovi i začini. Svi ovi sastojci se na Sejšelima kombinuju sa ribom iz Indijskog okeana i najrazličitijim tropskim povrćem i voćem. U slučaju iznenadne gladi, najjeftinija varijanta je kokos, koji možete pokupiti na plaži, i iz sve snage tresnuti o oštru površinu kako biste mu razbili tvrdu opnu.

Foto: Pixabay.com

Dugo smatrano kao ekskluzivno odmaralište bogatih i poznatih, ovaj raj na zemlji sada postaje dostupan sve većem broju putnika koji žele da dožive ostvarenje sna o “putovanju svog života”. Ukoliko odlučite da otputujete na Sejšele, uživaćete u nezaboravnom odmoru, u zemlji večitog sunca gde harmonija predstavlja način života.

I. P.

#Avion

#Hrana

#Ostrvo

#Putovanja

#Sejšeli

'