separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

OPREZ! Mnogi Srbi letuju ovde, a za jedan KAMEN sa ove plaže mogli bi da plate kaznu i do HILJADU EVRA!


Kamenje jeste prelepo, ali ga nikako nemojte nositi kući!


Grčka obiluje prelepim plažama, a opšte je poznato da se neke od najlepših nalaze na ostrvu Skijatos. Ipak, jedna se posebno izdvaja.

Reč je o plaži Lalarija koju godišnje obiđe veliki broj turista, ukuljučujući i Srbe.

Autor: Pixabay.com

Međutim, zbog onoga što se neretko dešava u ovoj mirnoj uvali na saveroistočnoj strani ostrva, država je rešila da umeša prste.

Naime, ova plaža je bogata savršeno oblikovanim kamenjem koje je sunce potpuno izbelelo. S obzirom na prelepe oblike, neretko se dešava da turisti poneki i ponesu sa plaže.

Autor: Pixabay.com

Autor: Pixabay.com

Za ovo su, donekle, krivi i lokalci koji upravo to kamenje koriste kako bi dekorisali dvorišta. Ono što je specifično jeste da je takav kamen moguće pronaći samo na Skijatosu, te je vrlo prepoznatljiv.

Kako bi zaštitili plažu, Asocijacija za kulturu uz podršku luke Skijatos je pokrenula kampanju "Ponesite sliku, ne kamen. Sačuvajte Lalariju".

Autor: Pixabay.com

A za one koji se ipak ogluše o ovu molbu slede kazne koje iznose između 400 do 1.000 evra, tako da, ukoliko planirate odlazak na ovo ostrvo, budite oprezni pri poseti ove plaže, uživajte u njenoj lepoti, ali sa sobom ponesite samo ono što ste i doneli.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti