AKTUELNO

Roditelji vole da kužu da ne idu na odmor, već da vode decu na more. U pitanju su sitnice koje učine da se osobe sa decom na odmoru osećaju umornijim nego što su bili. Ovo su trikovi kojima možete sebi olakšati putovnje.

Bebi puder je najbolji način za borbu protiv peska koji se svuda zavuče. Često završi i u smeštaju, daleko od plaže. Koristite dečiji puder da do ovoga ne dolazi. Stavite puder na kožu, zatim ga utrljajte i pesak se neće lepiti, a ako do toga slučajno dođe lako će spasti.

Ponesite produžni kabal. Električni uređaji su važni "članovi porodice", a nikada ne znate koliko ćete utičnica imati u smeštaju. Ukoliko se ispostavi da je samo jedna, postarajte se da ne dođe do svađe ko će prvi napuniti svoj telefon. A ni sami nećete morati da birate da li da napunite telefon, fotoaparat ili aparat protiv komaraca.

Vodite računa pakovanju garderobe. Potrudite se da ne nosite nepotrebne stvari, a one koj ponesete spakujte na što manje prostora. Nikada ne pakujte stvari za svakog člana u zasebne kofere. Mnogo je bolja ideja da u svakoj torbi bude po malo svačijih stvari, jer neretko se događa da se koferi zagube u avionu ili ga neko greškom uzme.

Koristite pelenu da u njoj sakrijete važne stvari na plaži. Niko ne očekuje da se u izgužvanoj peleni mož neći nešto lepo. Zamotajte u pelenu sve što vam je važno dok ste na plaži, ali je umotajt tako da deluje kao da je za bacanje, ali vodite računa da je greškom zaista ne bacite.

Igračke na naduvavanje ponesite od kuće. Zauzimaju veoma malo prostora. Proći ćete mnogo jeftinije ako je kupite u nekom supermarketu. Tako ćete izbeći vrištanje deteta kojem ne želite da kupite preskupu igračku na plaži.

Ako vežete balon svom detetu za ruku, uvek ćete znati gde je. zaboravite na napade panike kada na momente ne možete da vidite svoje dete u “moru“ dece na plaži. Naravno da i tada morate biti oprezni, ali svakako će vam biti lakše.

Zip-lock kesice su neohodne na svakom putovanju. U njima možete nositi mokar kupaći, da ne biste pokvasili ostatak torbe. Možete staviti kremu ili ulje za sunčanje, a da ne brinete hoće li se prosuti. Ili možete njima sačuvati svežinu hrane koju nosite sa sobom.

Nabavite termo kesu, torbu, navlaku ili nešto slično tome, da vam se ne bi sve grajalo na Suncu i da ne biste m orali bespotrebno da idete do smeštaja. Tako ćete uvek imati osvežavajuću vodu ili neko drugo piće ili hranu, piše Daily Mail.

#Dete

#Odmor

'