separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

DA PUTOVANJE AVIONOM POSTANE DEČJA IGRA


Bliže nam se godišnji odmori, a putovanje sa decom zna da bude veći stres nego odmor. Još ako deca pri tom putuju sama, nivo adrenalina podiže se na maksimum. Hoće li se plašiti letenja, ne daj Bože da mora da presedne, hoće li kasniti onaj ko ga čeka, šta ako ne bude htelo da jede u avionu... i tako u nedogled.


Da putovanje vaših mališana ne mora da izgleda kao naopaka horor verzija filma Sam u kući, dosetila se avio-kompanija Air France. Naime, ovaj avio-prevoznik svake godine preveze 1.400.000 mališana, od čega čak 300.000 dece putuje samo. S ciljem da deci omogući prijatno i zabavno iskustvo letenja i time pomogne roditeljima da sa manje stresa dožive detetov put, bili oni s njim ili ne, pokrenute su aplikacije "Air France" i "Air France Kids". Zahvaljujući ponovnom uspostavljanju linije Beograd-Pariz, od sad će i mali putnici iz Beograda moći bezbedno da posete rodbinu ili drugare iz inostranstva, čak i onda kada roditelji nisu u mogućnosti da ih prate.

Autor: Air France/Promo

• Kad deca putuju sama

Poseban je stres pustiti decu da sama putuju. Zbog toga je Air France uveo jedinstveni program, „Kids Solo“, koji obezbeđuje da deca koja putuju sama budu pod stalnim nadzorom kako osoblja, tako i roditelja, sve dok ne stignu na željenu destinaciju.

Autor: Air France/Promo

Koristeći aplikaciju, roditelji mogu da bukiraju karte, menjaju rezervacije, prate let u realnom vremenu (od ckeck-in-a do sletanja), kao i da podele ove informacije sa osobom koja dočekuje dete na odredištu. Ono što je posebna pogodnoste jeste da putem aplikacije može i da im se pošalje fotografija deteta sa destinacije, zajedno sa osobom koja je zadužena da preuzme dete nakon leta! Na taj način biće u potpunosti mirni i sigurni da je dete bezbedno stiglo na odredište

Osoblje Air France-a će mlade putnike dočekati još na aerodromu i sprovoditi ih do njihovih gejtova, a sličan postupak će biti ponovljen čak i ukoliko ima nekoliko presedanja, sve dok neko od staratelja ne preuzme dete. Ukoliko mališani imaju presedanja, na aerodormu Šarl de Gol, čekanje će moći da prekrate u specijalizovanim lounge-evima sa knjigama, televizorom, video-igricama, stonim fudbalom i besplatnom Wi-Fi uslugom.

Autor: Air France/Promo

Bebe, naravno, putuju sa roditeljima, ali znaju biti jako uznemirene, zato se njima poklanja posebna pažnja. Naime njima su namenjeni posebni putni setovi sa portiklom, plišanom igračkom, kašičicom, pelenama, vlažnim maramicama i kremama. Pored toga, igračke koje se unose na let dobiće oznaku „Moj meda“ na kojoj će pisati ko im je vlasnik i na kom su letu, kako se najbolji plišani prijatelji vaše dece ne bi zagubili. Mališani od 6 meseci do 2 godine imaju posebne obroke koji su napravljeni tako da budu zdravi, sa organskim namirnicama, zabavno servirani i jednostavni za pojesti. A oni malo veći u pratnji roditelja dobijaju mađioničarske setove (uz stjuarda kao mađioničara), kao posebne bojice uz koje crteži u 3D aplikaciji oživljavaju.

Uz ove novine putovanje može biti zabavno i lagodno, baš kao i dečja igra.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti