AKTUELNO

Turisti iz Srbije će ovog leta do Egeja stizati prijatnom vožnjom za sedam sati, jer će posle puštanja u rad deonice kroz Grdeličku klisuru, auto-put biti kompletno završen.

Prema pojedinim procenama, svi radovi će biti završeni za desetak dana, da bi već sredinom narednog meseca deonica mogla da bude puštena u saobraćaj.

Da nema dva granična prelaza putovanje bi bilo još lakše, ali će i sam završetak radova biti veliko olakšanje za turiste koji vole Grčku.

"Očekujemo da do početka letnje sezone u saobraćaj bude pušten preostali deo južnog kraka Koridora 10, odnosno 26,3 km auto-puta kroz Grdeličku klisuru", kažu za "Novosti" u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Asfaltiranje auto-puta na ovim deonicama je završeno i očekujemo da one budu otvorene za saobraćaj kad se završi testiranje opreme u tunelima i kad preduzeće "Koridori Srbije", kao investitor, kaže da je sve bezbedno za puštanje saobraćaja.

Dakle, 630 kilometara koliko deli glavni grad Srbije od Soluna povezivaće odličan auto-put, ali i oni koji planiraju da se upute ka Crnoj Gori mogu da odahnu, jer će se do Čačka stizati bez pauze za kafu.

Do letnje sezone biće puštene u saobraćaj deonice na takozvanom Koridoru 11, od Obrenovca do Preljine, ukupne dužine 103 kilometra - obećavaju u Ministarstvu. - Krajem godine biće završena izgradnja i deonice od Surčina do Obrenovca dužine 17,6 km, čime će biti u saobraćaju ukupno 120 kilometara na Koridoru 11, od Surčina do Čačka.

S obzirom na to da mnogi razmišljaju i o Crnom moru kao odličnoj budžet varijanti za odmor, trebalo bi da znaju da će i putovanje ka bugarskoj rivijeri biti lakše, ali tek za špic ili pred kraj turističke sezone.

#Grčka

#More

'