separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

OBRATITE PAŽNJU: Za ovu začkoljicu niste znali, a mogla bi vas skupo koštati


Letite, a sa sobom nosite lap top ili telefon? Evo na šta morate da obratite pažnju.


Pre ulaska u avion putnici moraju da prođu kroz sigurnosnu kontrolu, što podrazumeva i skeniranje i pregled ručnog prtljaga, kako u avion ne bi bio unet neki zabranjen ili sumnjivi sadržaj. 

Već znate da sa sobom ne smete imati tečnosti u pakovanjima većim od 100 ml i to do ukupne zapremnine ne veće od jednog litra. Ono što možda niste znali je da bi problem mogli da vam predstavljaju električni uređaji.

Naime, na sajtu britanskog avio-prevoznika „British Airlines“ objavljena su uputstva kako spakovati ručni prtljag, odnosno, na šta bi bilo dobro obratiti pažnju, prenosi "vecernji.hr".

Autor: Pixabay.com

Između ostalog, navodi se i da je potrebno da vaši uređaji budu napunjeni, odnosno morate ih uključiti i pokrenuti na zahtev radnika obezbeđenje, a što svakako ne možete učiniti ako su baterije prazne. 

Ovo dalje znači, da ako biste se na delu za sigurnosnu kontrolu obreli prazne baterije, moguće je da vam ukrcavanje ne bi bilo dozvoljeno, odnosno ne bi vam bilo odobreno da sa sobom ponesete svoj uređaj. Stoga, uz proveru da li je sve spakovano i na svom mestu, savet je i da povedete računa i o ovom detalju.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti