separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Čudne zabrane na snazi: U Kanadi nema zviždanja, u Singapuru bez žvake


"Sto ljudi - sto ćudi" - ovom izrekom su se, očigledno, vodile zakonodavne vlasti pri donošenju pojedinih propisa pa su, da bi predupredile određena nepoželjna ponašanja, u svoje zakonike uvrstile i pravila koja nama danas deluju veoma neobično.


Žvakanje žvake u Singapuru

Žvakaća guma proizvod je koji bi trebalo izbegavati dok ste u ovoj zemlji - izuzetak od pravila je nikotinska žvaka. Propis koji zabranjuje žvakanje uveden je sa idejom da se ulice ne prljaju dodatno ovom lepljivom masom. Tamo zaboravite na ovu naviku - ako žvaćete kako biste osvežili dah, bolje privremeno pređite na pepermint bombone.

Nema dizanja stopala sa pedala

Ako vozite bicikl u Meksiku, zabranjeno je tokom vožnje skidati stopalo s pedale. Ovo pravilo uvršteno je u zakonik davne 1892. godine, prenosi „This is Insider“, sa ciljem veće sigurnosti. Nema, međutim, zabrane vožnje „bez ruku“, pa tako sebi možete dati oduška ako volite „ludu vožnju“, a sticaj okolnosti bude takav da se nekim slučajem obrete u Meksiku, a na biciklu.

Autor: Pixabay.com

Zviždanje u Kanadi

Grad Petrolija u okrugu Ontario u Kanadi, sa ciljem da očuva mirnu atmosferu, postavio je zabranu pravljenja buke vikanjem, zviždanjem ili glasnim pevanjem u bilo koje doba dana.

Visoke štikle u Grčkoj

Ukoliko ste u poseti istorijskim znamenitostima, preporuka je - nikako na štiklama. Iako nam nije jasno zašto bi iko na visokim potpeticama krenuo u obilazak ruševina, gde je teren svakako neravan i nezgodan, izgleda da je ovakvih slučajeva bilo, s obzirom na to da su Grci morali da ovakvo pravilo ozvaniče kako bi osigurali svoje znamenitosti od eventualnih oštećenja.

U Nemačkoj ne smete ostati bez benzina na auto-putu

Dok vozite nemačkim drumovima bilo bi dobro da pored brzinomera povremeno bacate pogled i na skazaljku koja pokazuje preostalu količinu benzina u rezervoaru.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti