separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Bronza za nas: Srbija među 3 'najprijateljskije' zemlje sveta


Čak 79 odsto stranaca tvrdi da je lako pronaći prijatelje u Srbiji. Naša zemlja je, pokazuje istraživanje "Expat insider", jedna od onih u kojoj stranci veoma lako sklapaju prijateljstva.


Nakon preseljenja u inostranstvo najveći izazov je pronalaženje novih prijatelja, a samo 57 odsto onih koji su morali zbog posla da se isele navode da im to lako polazi za rukom.

To pokazuju rezultati aktuelne studije koja se bavi temom "života i rada u inostranstvu", a koju svake godine sprovodi "Internations", najveća mreža osoba koje su se zbog posla preselile u inostranstvo.

Na osnovu ispitivanja 18.000 ljudi sastavljena je lista 10 zemalja u kojima stranci najlakše sklapaju prijateljstva, a Srbija na toj listi zauzima visoko treće mesto.

Na prvom mestu je Meksiko, zemlja koja se od 2014. konstantno nalazi među prve tri na ovoj rang-listi. Čak 82 odsto stranaca izjavilo je da lako stiču nova prijateljstva tokom boravka u toj zemlji. Iza Meksika je Bahrein, koji je još prošle godine na ovoj rang-listi bio na šestom mestu.

Srbija, kojoj je ovo prvo pojavljivanje na ovoj rang-listi, zauzela je visoko treće mesto od ukupno 68 zemalja, a 86 odsto ispitanih ocenilo je da je stav Srba prema strancima prijateljski i otvoren i da su spremni da pomognu.

Čak tri četvrtine ispitanika kaže da u našoj zemlji ukupno gledano nije teško sklapati nova prijateljstva.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti