AKTUELNO

Postoji jedan momenat kada je u avionu potpuni muk među osobljem.

Poznato je da posada aviona ima stroga pravila ponašanja, ali do sada verovatno niste čuli da ne smeju da pričaju između sebe kad lete ispod 3,048 metara. Evo zašto je to tako.

Posada aviona ima jako važne zadatke od bezbednosti pa sve do zabave svojih putnika. Neki od njih zadovoljstvo "kupuju" dobrom uslugom, a ima i onih koji tokom dugih letova organizuju čitave kvizove među putnicima.

Ipak, postoji jedan momenat kada je u avionu potpuni muk među osobljem.

Niko od posade aviona ne sme da priča između sebe kada avion leti ispod 3.048 metara nadmorske visine.

- Zabranjeno je da posada aviona kontaktira pilota ispod te visine. Čak ni piloti između sebe tada ne smeju da pričaju. a razlog je jednostavan - opšta sigurnost - kaže bivši pilot Amanda Tvejn i dodaje da tada pilot ima mnogo zadataka koje mora da obavi i da bi razgovor mogao samo da dovede do popuštanja koncenrtacije.

Kada avion leti na ovoj maloj visini pilot je dužan da bude u stalnom kontaktu sa kontrolom leta, da precizno unosi podatke u kompjuter aviona i da proveri sve instrumente.

Ipak, postoje i procedure koje se prate tokom vanrednih situacija, i tada stjuadrese i stjuardi mogu da komuniciraju prilikom poletanja i sletanja. Ovo je jako retka situacija.

Interesantno je i da postoji jedno jedino piće koje putnici ne bi trebalo da piju tokom leta, a to je kafa.

#Avion

#Posada

'