AKTUELNO

Dejan je bio nemirniji u Drvaru, a Saša u školi.

Novinar TV Pink Nemanja Vujičić u emisiji ''Premijera - Vikend specijal'' u svojoj rubrici ''Odakle se sele'' posetio je Drvar u Bosni i Hercegovini, rodno mesto popularne braće - Saše i Dejana Matića.

Foto: Privatna arhiva

Nemanja je nakon posete tamošnjeg stadiona otišao do kuće u kojoj su Saša i Dejan živeli sa roditeljima do 1985. godine, a danas u njoj ne živi niko.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pošto im je otac znao da radi sve, sve je uradio za njih da imaju tu kad dođu. Obni ovde vole da dođu. Drvar je za njih nešto posebno. Oni su bili zlatni dečaci. Sad da bilo koga ovde pitate tako će vam reći - rekla je Zora.

Ipak, tamo je popričao sa njihovom tetkom, Zorom Đap i sestrom Ružicom.

Foto: TV Pink Printscreen

Sa druge strane, Ružica je otkrila da je Dejan bio veoma nestašan kad je bio mali.

- Odrastali su kao sasvim normalna deca, kao da se ništa nije desilo. Vozili su bicikl, vozili su motor, uvek su bili zanimljivi. Saša je bio dobar, on je uvek slušao, a Deki je bio nemiran, da je postojala mogućnost da se popne na krov popeo bi se - ispričala je Ružica.

Foto: TV Pink Printscreen

Tetka je pričala i o tome kako su članovi porodice reagovali kada je otkriveno da je dečacima oštećen vid.

Foto: TV Pink Printscreen

Ipak, njih dvojica su pre 32 godine morali da napuste Drvar radi školavanja, pa su se preselili u Beograd, što je svima koji su ih voleli teško palo.

- U početku je za nas i za roditelje to bio šok, ali posle smo mi to prihvatili, oni su se tako ponašali kao da nikakvih problema nemaju - rekla je Zora.

- E to je bilo katastrofa. To je ceo ovaj deo ovde plakao, svi su bili u šoku kad su morali da odu. I oni su, ja mislim, do Beograda preplakali - otkrila je Zora.

Foto: TV Pink Printscreen

Saša i Dejan su zavrili školu u Zemunu, pa je Nemanja posetio i nju i pričao tamo sa direktorkom Radom Laban, koja je imala samo reči hvale za njih dvojicu.

Foto: Pink.rs, Tv Pink Printscreen

- Bili su fina deca, lepo vaspitana, bili su odlični đaci. Učestvovali su u raznim priredbama, pogotovu u horu i orkestru. Po mom mišljenju je bio nestašniji Saša, bio je zvrk koji je morao sve da zna gde se nalazi, za šta služi, šta može da iskoristi - ispričala je direktorka.

Autor: V. T.

#Dejan Matić

#Premijera-Vikend specijal

#Saša Matić

'