AKTUELNO

Ljubomora se može javiti iz mnogo razloga.

Neki se plaše da će izgubiti voljenu osobu, drugi se plaše da će biti prevareni... Obično partneri ljubomoru pokazuju glasno i može se pojaviti kada to najmanje očekujete. Međutim, nekada postoje suptilniji znaci koji vam mogu otkriti da je vaš partner ljubomoran.

Važno je pre svega da znate šta vaš partner oseća i da razgovarate o tome. Ako primetite bilo koji od ovih suptilnih znakova ljubomore, najbolje je rešiti ovo pre nego što postane veliki problem.

1. Partner je zabrinut zbog vaših treninga i gubljenja kilograma

Kada jedan partner gubi višak kilograma, drugi oseća ljubomoru. Deo ovog potiče od iskrenog straha da partner izgleda bolje nego ikada i sada je spreman da nađe nekog boljeg. Ako je vaš partner zabrinut zbog toga, više nego zbog toga gde idete i šta radite na društvenim mrežama, to može biti znak da je ljubomoran.

2. Osmehujete se šalama nepoznatih ljudi

Ovo se najčešće dešava bez ikakvih namera sa vaše strane. Ukoliko se nalazite u grupi prijatelja i okruženi ste mnogim nepoznatim ljudima sigurno ćete se nasmejati na nečiju šalu bez mnogo razmišljanja. Možda to ne znači ništa za vas, ali će se vašem partneru verovatno učiniti da ste zainteresovani za tu osobu. Može prestati da razgovara i postati čudan do kraja večeri. Ovo je još jedan znak ljubomore.

3. Ljubomoran je kada izađete ​​sa prijateljima ili ste ostali kasno u kancelariji

Prema istraživanju, izlazak sa prijateljima može učiniti da vaš partner bude ljubomoran. Kada izlazite sa prijateljima, vaš partner oseća da je njegova uloga u vašem životu ugrožena. Slično tome, ako ostajete do kasno u kancelariji, oseća se isto. Rad je neophodan, ali izgleda da zauzima veći deo vašeg života koji vam ostavlja malo vremena za svog partnera.

4. Besan je ako ga niste podržali u nekoj diskusiji

Većina nas podsvesno očekuje da partner bude na našoj strani. Možda ne privatno, ali sigurno pred prijateljima, poznanicima i strancima. Kada ste na nečijoj strani u diskusiji, vašem partneru ovo može izgledati kao da ste protiv njega, čak i ako to nema nikakve veze sa tim.

Ovi znakovi zvuče frustrirajuće. Međutim, većina njih nema nikakve veze sa vama i zavise od reakcije vašeg partnera. Ali, kada odvojite vreme za komunikaciju i jasno kažete svom partneru kako se osećate, u budućnosti možete izbeći mnoge sukobe.

#Ljubomora

#Porodica

'