AKTUELNO

Znate da postoji bolji način života jer su stvari nekada bile bolje. Ali sada samo razmišljate kako da se spasite od bede. U ovim situacijama, najvažnije je razumeti zašto ste toliko nesrećni u braku.

Pokušajte da otkrijete koren vaše nesreće. Ovo će vam pomoći da preduzmete neophodne korake. Pre nego što zaključite da je razvod jedino rešenje, važno je znati da razvod nije jednostavan proces. To je jedan od najtežih životnih prelaza i uključiće vas i vašu porodicu. Međutim, postoje 3 situacije u kojima je razvod najbolje i najbrže rešenje.

1. Vaš suprug je zavisnik i ne želi da traži pomoć uprkos vašim stalnim zahtevima

2. Vaš muž maltretira vas i vašu decu

3. Vi i vaš suprug predstavljate loš primer za decu o tome kako bi trebalo da izgleda brak, a situacija se ne poboljšava uprkos svim vašim naporima

Ako se niste suočili ni sa jednom od ovih situacija, razvod nije jedini izlaz. U zavisnosti od situacije, postoje i druge opcije za razmatranje.

1. Nešto drugo se dešava u vašem životu što utiče na vaš brak

Razmislite da li ste pod stresom zbog posla, roditelja, novca, dece, događaja ili bilo čega drugog što vam je važno. Lako je misliti da je vaš muž izvor vaše nesreće ako on ne pokuša da vam pomogne dovoljno.

Ako vaša nesreća potiče izvan braka, onda pokušajte da rešite ovaj problem. Kada to učinite, shvatićete da imate više energije da razgovarate sa svojim suprugom o problemima u braku. Kada možete zajedno da razgovarate i potražite rešenje zajedno, izaći ćete iz lošeg ciklusa.

2. Odnos sa suprugom je uzrok vaše nesreće

Rad na vezi je neophodan. Zato pomislite kako doprinosite svojoj nesreći. Možete ignorisati probleme, odbijati da razgovarate sa svojim partnerom jer mislite da nema svrhe, ne poštujete ga, ili vaš suprug ne odgovara vašim potrebama zato što mu ne kažete kakve su.

Samo ako pokušate da budete dobar partner znaćete da li vaš brak ima šansu da uspe. Ovo ne znači raditi sve što vam muž govori, već ono što je najbolje za vaš odnos. Onda možete shvatiti da možete poboljšati odnos sa svojim suprugom i na taj način spasiti vaš brak.

3. Vi ste učinili sve, ali ništa ne pomaže

Važno je dati sve od sebe da rešite probleme u braku. Kada stvarno pokušate da rešite probleme, postaće vam jasno da li je razvod stvarno jedini izlaz. Druga prednost ovog razjašnjenja je da ćete se lakše baviti razvodom i da će biti više poštovanja između vas i vašeg supruga.

To ne znači da će razvod biti lak, ali biće lakše da se nosite sa posledicama završetka braka. Nije lako izbeći nesrećan brak. Ali kada shvatite pravu prirodu vaše nesreće, možete doneti pravu odluku i konačno dobiti slobodu i sreću koju želite.

#Brak

'