AKTUELNO

Iako je razvod danas vrlo čest, polovina brakova traje zauvek. Dugoročna prognoza za takve zajednice je optimistična, jer nivo sreće i zadovoljstva vremenom postaje sve viši, a nezadovoljstvo opada.

Ako uspete da sa nekim "izgurate" 20 godina, bićete srećniji od parova čiji je staž u ljubavi kraći od te brojke. U to nas uveravaju američki naučnici sa Univerziteta Pensilvanija, autori interesantnog istraživanja koje je preneo "Sandej tajms".

- Parovi koji su učestvovali u studiji istakli su kako su se osećali srećnije posle dve decenije braka nego ranije, kao i da su više vremena provodili baveći se zajedničkim aktivnostima - navode Pol Amato i Spenser Džejms, vođe projekta. - Iako je razvod danas vrlo čest, polovina brakova traje zauvek. Dugoročna prognoza za takve zajednice je optimistična, jer nivo sreće i zadovoljstva vremenom postaje sve viši, a nezadovoljstvo opada.

Istraživači su analizirali podatke koji su se prikupljali više od 20 godina, tokom kojih su posmatrana 2.034 venčana para.

- Brak je poput neasfaltiranog puta, punog kamenja za koji vam treba pogon na sva četiri točka, vozilo opremljeno tolerancijom, empatijom, sličnim moralnim vrednostima i ljubaznošću - kaže jedan od učesnika studije, koji je u braku 39 godina i slaže se sa rezultatima istraživanja.

#Brak

#Istraživanje

#Sreća

'