AKTUELNO

Učiteljica Houp akademije iz Baton Ruža otpuštena je, dok će druga bez posla ostati na kraju školske godine, a uzrok tome su audio snimci na kojima se jasno čuje kako se rugaju i govore užasne stvari o jednom autističnom učeniku.

Majka 12-godišnjag Kamdena Dejvisa, Melisa, znala je da nešto u školi nije kako treba, jer je sin počeo da ispoljava agresivnost, što mu nije bilo svojstveno, a tokom noći je počeo da mokri u krevet. Zbog toga je, želeći da otkrije šta se događa u Kamdenovoj školi, u njegov ranac stavila diktafon.

Kada je čula šta je snimljeno, ostala je zaprepašćena onim što njenom sinu govore dve učiteljice.

– Htela sam da zaplačem, da vrištim, jer je bilo užasno, sama pomisao da svakog dana tamo šaljem sina i da se to dešavalo i ranije, a da ja nisam znala ništa o tome – izjavila je očajna Melisa za lokalnu tv stanicu.

– Kamdene, zašto ništa nisi napisao? Zbog toga i ne možeš da sediš sa ostalima. Kaži to svojoj mami. Da vidimo šta bi učinili s njim u j… javnoj školi. Ne bi izdržao ni minut – čuje se, između ostalog na snimku.

Houp Akademija iz Baton Ruža specijalizovana je za pomoć učenicima koji imaju smetnje u učenju, autizam, Aspergerov sindrom, Daunov sindrom, kognitivne nedostatke i disleksiju.

#Dečak

#Prisluškivanje

#Torba

'