Info
ZABAVA

drustvo

5 TRIKOVA kako da budete SREĆNI!


Uz malo muke do savršenog dana.


Danas je vrlo važno biti dobro organizovan. Pored svih opterećenja teško je ne napraviti pogrešan potez. Zato treba da stvaramo lične "sisteme" pomoću kojih ćemo lakše savladati svakodnevne probleme.

Ovih pet sitnih trikova mogu vam olakšati svakodnevne muke u snalaženju sa lošim navikama u ishrani, trošenju novca i organizaciji vremena.

1. Čim stavite decu da spavaju odmah idite pod tuš, operite zube i tako čisti i uredni dočekajte kraj napornog dana

Pored toga što ćete se osećati čisto i uredno, postoji još jedna veoma praktična sitnica. Pošto ste lepo oprali zube nećete jesti, i samim tim uspećete koliko-toliko da sačuvate liniju. Dakle nema sladoleda, pljeskavica, piva, sokova. 

Autor: Pixabay.com

2. Nemojte da pijete kafu dok zaiste ne počnete da radite

Probudite se i prvo što vam padne na pamet je velika šolja kafe. Nakon što je popijete, odlazite na posao i pijete još jednu. Do ručka ste popili minimum dve kafe koje su vam ubile apetit. I, umesto da jedete, zdrave obroke menjate kafom. Upravo zato se ne preporučuje više od jedne jutarnje kafe.

Dakle prvu kafu treba popiti tek kada krenete sa ozbiljnim radom. Nekako se suzdržite da ne popijete tu prvu "fatalnu" kafu o kojoj maštate dok otvarate oči.

3. Ne čačkajte u telefon dok ste u prevozu

Izbacite tu ružnu naviku da gledate u telefon, umesto u ljude koji putuju sa vama. Putovanje do posla možete da iskoristite kao fantastičnu priliku da razmislite o stvarima za koje nikada nemate vremena. 

Autor: Pixabay.com

4. Hobi je fantastičan "ventil", ali birajte onaj koji vam može doneti zaradu

Kako ne bismo osećali krivicu zbog stvari koje nam pričinjavaju zadovoljstvo, najbolje je da spojimo lepo i korisno i ulažemo novac u nešto što ima objektivnu vrednost.

Numizmatika i filatelija mogu biti dobar primer. Takođe i antikviteti mogu biti veoma isplativi. Izuzetno je bitno da ograničite vaš mesečni budžet za hobi.

5. Pre nego što bilo šta kupite, zapitajte se koliko biste bili spremni da platite

Ako na primer želite da kupite cipele koje vam se dopadaju, postavite sebi pitanje koliko ste spremni da date za njih. Ako cena ne prelazi onu koju ste odredili, onda imate nove cipele. 

I. P. 

Komentari • 0


povezane vesti