separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

MORAJU DA PROMENE IME BEBE, ILI ĆE TO URADITI SUD: Roditelji u ŠOKU, a razlog će vas IZNENADITI!


Bizarno!


Roditelji koji su nazvali svoju ćerku Blu moraće da promene njeno ime, naredio je sud u italijanskom Milanu.

Majka Vitorija i otac Luka ostali su zapanjeni kad su dobili poziv za saslušanje i naredbu da moraju izabrati neko tradicionalno ime devojčici, ili će to umesto njih učiniti sud.

Godinu i po stara beba već ima rodni list na ime Blu, što na italijanskom jeziku znači plava boja.

- Od prvog dana Luka mi je rekao da želi da se naša ćerka zove Blu i ja sam izabrala Blu jer je to boja pete čakre koja je simbol uravnoteženosti i sklada. Plava boja je boja beskonačnosti, rekla je Vitorija.

- Kad smo se pojavili upozorili su nas da bismo mogli imati problema zbog imena. Svake godine, prema statistici, oko sedam devojčica i dečaka nazvano je Blu. Posebno nismo očekivali da ćemo morati da menjamo njeno ime godinu i po dana kasnije, kad već i sama zna da je njeno ime Blu i kad je već upisano svuda, rekao je Luka.

Ovaj bizaran slučaj dogodio se zbog primene predsedničkog iskaza po kom sva novorođena deca moraju bili nazvana u skladu sa polom.

To je moderno ime bazirano na engleskoj reči "blue" i tako ne može biti nazvana osoba ženskog pola, u rodni list mora se uneti žensko ime koje roditelji mogu predložiti tokom saslušanja, piše u obrazloženju suda.

Luka i Vitorija planiraju da se bore i tvrde da postoji nekoliko devojčica u Italiji i širom sveta koji se već zovu Blu ili su nazvani po drugim bojama poput "Verde" što znači zelena.

Inače, imena u Italiji prilično su tradicionalna. Dečaci se najčešće zovu Frančesko, Andrea ili Mateo, a devojčice Sofija ili Đulija.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti