Info
ZABAVA

drustvo

DODATAK Ruski lekar otkriva: Kako je moguće jesti slatko, a mršaviti!


Svakog petka samo u Srpskom telegrafu dodatak o zdravlju "Ruski lekar".


Nikako ne smemo procenjivati kvalitet hrane kroz kalorije jer mnogo toga što se nudi kao savremena hrana ne sadrži skoro ništa od životno važnih materija, a pritom je krcata potpuno praznim kalorijama, koje brzo izobličuju naša tela i izazivaju bolest. Mnogo važniji pokazatelj kvaliteta jeste koliko hrana u sebi sadrži enzima koji omogućavaju proces samovarenja hrane, da hrana velikim delom svari sama sebe, što može biti i do 50 odsto.

 Zbog toga je veoma važno voditi računa o termičkoj obradi hrane, kojom se enzimi uništavaju, ukoliko je temperatura preko 40 stepeni. Proces samovarenja će u tom slučaju biti isključen i sistem za varenje će morati da angažuje mnogo veću snagu da bi mogao da obavi taj proces – kaže naturolog Georgij Nazarov. 

Nastavak u današnjem broju Srpskog telegrafa. Pored toga otrkivamo jelovnik Vladimira Putina. Koje namirnice ga čine vitalnim. Kako je ruski psiholog izlečila dete od autizma. Recepti za pripremu hrane bez holestera.

Komentari • 0


povezane vesti