AKTUELNO

Statistike kažu da se u Srbiji svaki četvrti brak završava razvodom, kao i da se najveći broj razvoda desi u prvih pet godina braka.

Razvod je na globalnom nivou poprimio razmere epidemije! Sociolozi to tumače ekonomskim prilikama, emancipacijom žena koje više nisu spremne da trpe i koje se više ne plaše osude okoline, ali i promenjenim načinom života u kojem smo sve manje spremni na kompromis.

Statistike kažu da se u Srbiji svaki četvrti brak završava razvodom, kao i da se najveći broj razvoda desi u prvih pet godina braka. Zemlje u okruženju nisu daleko od domaće neslavne statistike, ali postoji jedno mesto na svetu koje je ubedljivi "šampion" u raspadu bračne zajednice. Tamo se, naime, do tridesete stanovnici razvode čak tri puta!

Foto: Pixabay.com

Maldivi, ostrvska grupa od 1.200 malih ostrva, daleko od juga Indije, na fotografijama izgleda kao komadić raja, ali u Ginisovoj knjizi rekorda nije upisana kao najlepše mesto na svetu već kao mesto sa najviše razvoda!

Drugo i treće mesto po broju razvoda drže Belorusija i SAD. Na rajskim ostrvima se od 500 parova dogodi čak 11 razvoda. Stručnjaci to tumače odsustvom seksa pre braka! Naime, na Maldivima većinski živi muslimansko stanovništvo i na seks pre braka ne gleda se balgonaklono. Tako, ko god je radoznao stupi u brak, tvrde stručnjaci, a kad se uzme u obzir da venčanje košta samo osam evra, ovaj neslavni rekord mnogo je lakše shvatiti!

#Ljubav

#Razvod

#rekord

'