separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Stručnjaci smatraju da je OVO NAJBOLJE vreme da beba dobije svoju sobu


Ako dete ima ružne snove roditelji treba da ga uzmu u krevet da ga smire. To nije pogrešno, jer spavajući sa roditeljima vaš mališan dobija poruku da su mama i tata uvek tu. To doprinosi osećaju sigurnosti.


To nije pogrešno, jer spavajući sa roditeljima vaš mališan dobija poruku da su mama i tata uvek tu. To doprinosi osećaju sigurnosti.  

- Bebe su od rođenja naučene na blizinu roditelja. Preporuka je da krevetac bude u spavaćoj sobi roditelja, jer se u prvim danima i mesecima života beba češće budi i plače. U tom slučaju zgodnije je da beba bude uz majku. Kad beba malo poraste i više se ne budi noću oko godinu dana može da spava sama - pojašnjava pedijatari dr Đovana Armano.

Posle prvog rođendana dete je spremno da spava samo, a roditelji treba da ostave otvorena vrata da čuju kad dete zaplače ili se probudi. Deca u tom uzrastu vole da spavaju sa roditeljima u krevet, i to, smatra dr Armano, može da im se dopusti do neke mere.  

- Veće dete roditelji mogu da uspavaju, objasne na razumljiv način da ne treba da spava sa roditeljima i da mu ostave prigušeno svetlo - kaže dr Armano.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti