AKTUELNO

Bolest je pokupio u vrtiću.

Hektor Kirkam (3) iz Lankastera odveden je u bolnicu nakon što je utvrđeno da je zaražen meningokoknom sepsom, ali je nažalost izgubio je bitku sa životom.

Njegovi roditelji su posle smrti odlučili da upozore ostale roditelje i njihovu tragičnu priču su podelili na društvenoj mreži.

- Hektor je bio savršen u svakom pogledu, on je bio naš ceo svet, naš najbolji prijatelj. Stanje mu se brzo pogoršalo nakon što je dobio meningokoknu sepsu. Simptomi u vidu mučnine i visoke temperature pojavili su se samo 12 sati pre nego što smo ga izgubili. Upozoravamo sve roditelje da budu oprezni i prate znakove koji mogu dovesti do meningitisa i u slučaju da bilo šta primete ne čekaju ni trena, i svoje dete odmah odvedu kod lekara - izjavila je utučena mama Šarlot.

- Meningokokni meningitis se ne širi tako lako. Kao mere predostrožnosti, deci i osoblju smo ponudili antibiotike kako bismo smanjili šanse da bakterija koji nosi virus dopre do njih - napisano je u obaveštenju.

Meningokokni meningitis je infekcija izazvana bakterijom Neisseria meningitidis koja moće da uzrokuje upalu moždanih ovojnica i ovojnica kičmene moždine.

Simptomi su:

Kožna krvarenja (petehije), visoka temperatura, jaka glavobolja, opše loše stanje, povraćanje i mučnina, ukočenost vrata, osetljivost na svetlo, promene mentalnog statusa.

#Dečak

#Temperatura

'