AKTUELNO

Ne klonite duhom i ne gubite veru u sebe!

Roditeljstvo je verovatno najteži, ali i najlepši "posao" u životu, a takođe je i jedan od najizazovnijih.

Uloga roditelja podrazumeva dosta odricanja, napora da se obezbede barem osnovna finansijska sredstva, ulaganje napora da deca budu srećna, a nekako nikad niste sasvim sigurni da li ste na dobrom putu.

Blogerka Laura Maza otvoreno je rekla da povremeno ide kod psihologa kako bi svoje emocije "držala pod kontrolom". Kada je poslednji put išla, došla je sa svoje dvoje dece jer nije imao ko da ih čuva, oboje su vrištali i zakasnili su 25 minuta.

Nakon što se izvinila za taj "nered", ova "loša mama" je psihologu ispričala sve razloge zbog kojih je zakasnila, a u skladu sa tim je dobila i stručne savete.

- Vi niste loša majka, znate li kako to znam? Zbog svih stvari koje ste upravo rekli - rekla je psiholog.

Foto: Pixabay.com

Nakon toga ju je podsetila da je Laura obukla svoju decu, spremila im doručak i nahranila ih, i uprkos tome što nije imao ko da ih čuva, pojavila se u zakazanom terminu.

- Dakle, umesto da jednostavno otkažete današnji termin, uradili ste najtežu stvar na svetu za nekoga ko pati od anksioznosti i ko ima dvoje male dece. Obukli ste se, obukli ste njih, nahranili ste ih i izveli ih iz kuće, i došli ste na ovaj sastanak zato što želite da budete bolji za njih - rekla joj je psiholog.

- Znate li zašto znam da niste loša majka? Zato što ste uradili sve to. I radite to svakog dana. Njihove potrebe stavljate na prvo mesto.

Laura je odlučila da sve to objavi na Fejsbuku kako bi ohrabrila mame i poručila im da su deca koja plaču, isflekana odeća i umor znak da ste majka i da svoj "posao" radite kako treba.

- Hvala ti. Ovo je baš ono što mi je trebalo da čujem danas - mnoge mame su blogerki zahvalile za ovu poruku ohrabrenja.

Podržite i vi neku mamu ovakvom porukom, sigurno će vam biti zahvalna!

#Ljubav

#Majka

#Porodica

#deca

'