AKTUELNO

Razlog je uznemirujući sadržaj.

Neslavna epizoda britanskog crtanog filma za decu "Pepa Prase" ponovo je uznemirila australijske gledaoce zbog poruke da su "pauci vrlo, vrlo mali" i da "vas ne mogu povrediti".

Epizoda o paucima govori o velikom pauku koji u početku plaši Pepu, ali koja se s njim na kraju sprijatelji i igra, dajući mu da pije čaj i ušuškavajući ga u krevet u svojoj kućici za lutke.

Australijanci strahuju da bi deca mogla da se ugledaju na Pepu i tako sebe dovedu u opasnost približivši se nekoj od nekoliko otrovnih vrsta koje žive u njihovoj zemlji i koje mogu da ubiju čoveka.

Jedna majka se već žalila tv provajderu Foxtel, zbog emitovanja sporne epizode.

Dužina života zapisana vam je na stomaku

Nakon pritužbi, ta epizoda je isključena iz rotacije na kanalu "Nick Jr.". Epizoda je snimljena 2004. a zbog istog problema je 2012. zabranjena na kanalu ABC.

Prema podacima Australijskog muzeja, u toj zemlji oko 2.000 ljudi svake godine ujede pauk crvenih leđa, jedan od najotrovnijih, ali su smrtni slučajevi retki. Poslednji put je od ujeda pauka umro 22-godišnji Džejden Burlej prošle godine, a to je bio prvi takav slučaj u poslednjih 37 godina.

#Roditelji

#crtani film

'