AKTUELNO

Doktori su imali vrlo negativne prognoze i davali mu samo nekoliko nedelja života.

Kada su Šeli njen muž Rob saznali da će imati dete, primili su vesti koje ni jedan roditelj ne bi trebao da čuje.

Ultrazvuk je otkrio da njihovo nerođeno dete boluje od hidrocefalusa, bolesti poznate kao “voda u mozgu”, što znači da su šupljine u mozgu ispunjene sa previše tečnosti. Bolest je moguće lečiti i živeti sa njom, međutim, kod ove bebe, bolest je sprečavala pravilno razvijanje mozga.

Foto: Printscreen Youtube

Šanse za preživljavanje ove bebe bile su veoma male. Doktori su pretpostavljali da neće živeti više od nekoliko sedmica po rođenju, i zato su su preporučili pobačaj.

Pročitajte još: Kada se ova beba rodila svi su se ŠOKIRALI! Vidite li zašto? (FOTO)

Šeli i Rob su to odbili jer su duboko u srcu osećali da ima nade. Zadržali su dete i nazvali su ga Noa, a beba je odmah nakon rođenja sa samo dva odsto mozga odneta na intenzivnu negu.

Nakon nekog vremena, desilo se čudo. Noin mozak je počeo da raste, sporije nego kod ostalih beba, ali se napredak iz dana u dan video. Nakon četiri godine, Noa je gotovo stigao svoje vršnjake sa razvojem. Danas je Noa veoma srećan i veseo, a njegova porodica optimistična. Njegov slučaj je toliko neverovatan da se lekari iz celog sveta javljaju zainteresovani za poboljšanje njegovog razvoja.

Pogledajte priču o Noi:

#Beba

#Bolest

#Mozak

#Porođaj

#trudnica

'