AKTUELNO

U porodilištu kažu da ovakav slučaj nisu imali najmanje 20 godina.

Kineskinja koja je nosila trojke porađala se dva puta za sedam dana jer su kontrakcije jednostavno prestale nakon što je izašla prva beba. Na svet je donela bliznakinje 28. februara, nakon što je 21. februara rodila sina.

Kako prenose medji, udala se 2012. godine, ali su ona i suprug imali problema da začnu dete. Uz pomoć terapija, ostala je u drugom stanju u avgustu 2016. godine.

Nakon nešto više od 30 nedelja trudnoće, Čen je 21. februara dobila kontrakcije i otišla je na porođaj. Prevremeno je rodila dečaka koji je bio težak 1,44 kilograma.

Međutim, nakon toga su kontrakcije prestale, a glavna akušerka je procenaila da je za devojčice bolje da ostanu u maminom stomaku.

Nekoliko dana kasnije, 27. februara, ova Kineskinja je na svet donela dve ćerkice.

Za ovaj slučaj postoji naučno objašnjenje. Čen je nosila dihorionske trojke, što znači da su dve bebe, u ovom slučaju devojčice, delile jednu placentu, a treća beba (sin) je imao odvojenu placentu.

- Akušerka sam već više od 20 godina. Ovo je prvi put da vidim da neko dolazi na porođaj dva puta u intervalu od šest dana - rekla je dr Čen Ajhua.

Sve tri bebe su rođene prevremeno, ostale su u bolnici na neonatalnoj nezi, ali su zdrave.

Pink.rs

#Porođaj

#Žena

'