AKTUELNO

Ovakav slučaj je, kažu priče, moguć.

Sara Bojl (26) tvrdi da joj je njen šest meseci star sinčić Tedi "spasio život" pomogavši joj da uoči da boluje od raka dojke, piše BBC.

Prema rečima Bojlove, mališan je u jednom trenutku počeo da odbija hranu kada je htela da ga doji iz desne dojke. Kada se to ponašanje nastavilo, Bojl tvrdi da ju je njegovo odbijanje hrane nateralo da ponovo zatraži skeniranje benigne ciste koja joj je prethodno pronađena.

Sara trenutno prima terapiju za drugi stadijum trostruko negativnog raka dojke.

Postoje određeni anegdotski dokazi da bebe mogu uočiti promene na dojkama, no medicinska struka tu pojavu još uvek ne priznaje kao znak da žena boluje od raka dojke.

Bojlova je rekla da je njen sin, sada star skoro godinu dana, "izvrsno reagovao" na dojenje, ali da se njegovo ponašanje prošlog leta promenilo. Pokušala je da hrani svog sina u nekoliko različitih pozicija te se počela pribojavati da mu možda nešto nije u redu s vratom. Sara sada misli da je mleko iz njene desne dojke imalo drugačiji ukus.

-Postao je jako nesrećan te je čak i protestovao. Srce mi se slomilo kada me je moj sin tako odbio - rekla je Tedijeva majka.

Sari je 2013. godine pronađena benigna cista u desnoj dojci. Kada je tražila da je ponovno skeniraju rečeno joj je da se ne brine. Međutim, kada se Tedijevo ponašanje nastavilo, Sara je primijetila da je njena cista postala rigidnija i bolnija i da se promenio izgled njene desne dojke.

Kada je ponovno skenirana i kada joj je napravljena biopsija potvrđeno je da boluje od raka.

Sara trenutno prima hemioterapiju. Majci predstoje dvostruka mastektomija i rekonstrukcija. Njen sin, muž i ostatak porodice pomažu joj u ovim teškim vremenima.

-Niko ne može da kaže da je to bio Tedi, međutim ono što svakako znam je da bi sledeća godina u ovo vreme bila drugačija da sam slušala doktore, a ne Tedija. Zbog njega se sada lečim - rekla je ponosna majka.

#Beba

#Bolest

#Kancer

#Zdravlje

'