AKTUELNO

Propolis u kombinaciji sa mlekom leči preko 10 vrsta bolesti.

Propolis je otpadni proizvod pčela. Ova supstanca se koristi od strane insekata kako bi zagradili pukotine, dezinfikovali saće, izolovali i dezinfikovali strane objekte zarobljene u košnici.

Propolis može biti u rasponu od tamno braon do žutog, gorkog ukusa, lepi se za zube, u ustima izaziva utrnulost.

Tačka topljenja je od 80 do 100 stepeni. Brzo se rastvara u alkohlu i sirćetnoj esenciji, a pod uticajem temperature rastvara se i u vodi, ulju i mleku.

Da bi se proizvod dobio, pčelari ga ostružu sa zidova košnice, a zatim ga istope. Propolis ne gubi svoje kvalitete pod uticajem toplote. Čak i nakon sat vremena ključanja zadržava sva korisna svojstva.

Korisna svojstva propolisa

Propolis sadrži više od 16 klasa organskih supstanci, među kojima su najvažniji niskomolekularni ciklični polifenoli, alkoholi, aldehidi, flavonidi, enzimi.

Naučnici su prepoznali preko 200 jedinjenja!

Alkoholna tinktura propolisa leči:

kožna oboljenja, rane, upale u usnoj duplji i ulkus.

Široko se koristi u stomatologiji, pedijatriji, ginekologiji, urologiji, gastroenterologiji, kardiologiji i onkologiji.

Lekovitost propolisa se povećava kada mu se doda mleko. Ovaj jednostavni koktel daje neverovatne rezultate:

Zaustavlja razvoj prehlade, leči grip, zaustavlja upalne procese bilo koje vrste!

Propolis i mleko

Za lečenje gripa, akutnih respiratornih infekcija, bronhitisa, pneumonije,  astme: 20 kapi propolisa se doda 100 ml vrelog mleka.

Deci mlađoj od 6 godina dodati samo 4 kapi propolisa u 100 ml mleka, a zatim povećavati dozu. Ovaj napitak popiti pre spavanja.

Može se napraviti i mleko tako što se 1 kašičica smrvljenog propolisa doda u 300 ml mleka, prokuva se na laganoj vatri i procedi.

Da biste sprečili grip, kašalj, bolove u grlu – svakih sat vremena uzimajte po kašičicu ovog napitka. Da biste ojačali imunitet uzimajte po jednu kašičicu ovog mleka 15 minuta pre obroka.

#med

#mleko

'