separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Kako sprečiti rat sa komšijama zbog glasne dečje igre?


U kući se pojavila beba. I ovo je sjajno. Međutim, teško je raspravljati sa činjenicom da, kako raste, dete postaje veoma bučno.


Da ne bi kasnije komšijama objašnjavali i izvinjavali se, bolje je unapred smanjiti buku iz vašeg stana na minimum.  

Zvučna izolacija -  Možete staviti izolaciju ne samo na pod, već i zidove, kao i plafon. U građevinskim radnjama za ove namene sada ima mnogo specijalnih materijala - od vate do zvučno izolacione tkanine. Provereno: biće lakše živeti ne samo komšijama, već i vama.

Tepisi - Još jedan efikasan i jeftin način da se smanji buka: gusta tkanina savršeno "prigušuje" zvukove.

Tepih od penaste gume - Verovatno ste videli tzv. slagalice u bilo kom dečjem uglu u kafeu. Takva površina ima mnogo prednosti: prigušuje zvuk, olakšava čišćenje i pad je mnogo ugodniji nego na tvrdom podu.

Uklonite dečje "glasne" igračke - Što manje "vrištećih" igračaka u sobi, to su komšije mirnije. Inače, preglasne muzičke igračke ugrožavaju sluh bebe.

Obratite pažnju na režim - Mala dečja stopala u jedanaest uveče mogu smetati komšijama. Zato se nemojte iznenaditi ako ogorčeni susedi jednom obaveste socijalne radnike o tome, stvarajući vam puno problema. I da bi to izbegli, samo pazite na režim: vreme igare je popodne, a posle deset dete mora biti u krevetu.

Pored vas takođe žive ljudi koji imaju decu i vole mališane. Verovatno će vas razumeti i neće stvarati probleme, ali biće dovoljno da se osigura tišina rano ujutru, vikendom i uveče radnim danima.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti