AKTUELNO

Uloga roditelja obično ne bira vreme, ali prosto u nekim godinama je bolje postati roditelj nego li u drugim.

Neki kažu da je najbolje dete imati u dvadesetim godinama, dok drugi savetuju da ih je dobro imati i u četrdesetim pa smo se malo našli u dilemi.

Kako ističu stručnjaci, zdravstveni problemi su loša strana i jednih i drugih godina, istakli su stručnjaci. Pravo vreme je ipak stvar ličnog izbora, ali je istraživanje koje je sproveo doktor Džon Mirovski sa Univerziteta u Teksasu otkrilo da je savršeno doba za rađanje dece 34 godine.

U ovim godinama žene su optimalno zdrave i spremne za trudnoću. Drugi ističu da žene u ovim godinama imaju idealnu količinu energije i dovoljno su zrele za podizanje deteta.

Ukoliko na to dodamo i da su osobe u ovim godinama finansijski stabilnije i imaju zdravije veze, onda su ovo zaista idealne godine.

Žene koje ne žure sa trudnoćom, boljeg su zdravlja, duže žive i rađaju zdravije bebe. Žena koja prvi put rađa sa 34 ima mnogo više zdravstvenih benefita nego li mlađe devojke. Benefiti za zdravlje počinju sa 22 godine i rastu sve do 34. Sa 35 već počinju da se javljaju problemi koji se što je žena bliža 40-im sve veći i veći.

#Beba

#Godine

#Trudnoća

'