separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

4 mita o testovima za trudnoću u koje ne treba verovati


Većina žena prvi put sazna za trudnoću pomoću test traka. U koje činjenice o njihovom korišćenju ne treba verovati?


Mit 1. Test za trudnoću može pokazati rezultat odmah nakon začeća  

U zavisnosti od proizvođača i strogog pridržavanja uputstava, testovi na trudnoću garantuju tačnost od 95-97%. Ali oni ne mogu da vam kažu dobru vest odmah nakon začeća: ginekolozi kažu da može potrajati i do 5-7 dana da se implantira oplođeno jaje u matericu, nakon čega počinje proizvodnja HCG hormona, što je pokazatelj uspešnog začeća. Optimalno vreme za prvi test trudnoće je 14 dana. Iz istog razloga, ne bi trebalo da donosite ishitrene zaključke ako požurite i uradite test unapred.  

Mit 2. Ništa ne može uticati na efikasnost testa kod kuće  

Proizvođaći test traka izveštavaju da vežbe, stres, hrana, pa čak i loše navike ne mogu izazvati netačne rezultate i njima se može verovati. Ali to ne znači da drugi faktori ne mogu uticati na tačnost testa. Neke metode lečenja neplodnosti, hormonskih poremećaja, pobačaja i abortusa mogu izazvati sliku lažno pozitivnog rezultata. Lažno negativan, s druge strane, govori o suprotnoj - ektopičnoj trudnoći ili pretnji pobačaja. Razlog za takve greške je opet u nivou hCG: on normalno raste svaka dva dana, ali unos određenih lekova ili neravnoteža hormona u organizmu može poremetiti ovaj proces.  

Autor: Unsplash

Mit 3. Postoje i drugi načini dijagnostikovanja trudnoće kod kuće  

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Mit 4. Test za trudnoću je u stanju da pokaže da li ćete roditi dečaka ili devojčicu  

Neki proizvođači navode da je test sposoban da pokaže i to da li ćete roditi devojčicu ili dečaka i ovo su uglavnom marketinški trikovi. Nivo HCG-a se povećava sa razvojem fetusa, bez obzira da li nosite dečaka ili devojčicu. Samo ultrazvuk obavljen najmanje 16-20 sedmica će vam reći kakvog će pola biti vaša beba.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti