separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

U Australiji se sprema lov na mačke!


U planu je da se usmrti čak dva miliona mačaka. Deo plana Vlade Australije je trovanje mačaka kobasicama: Kada ih pojedu, smrt nastupa za petnaestak minuta. Jedna ubijena mačka vredeće deset američkih dolara.


Australijska vlada došla je na ideju da "eliminiše" dva miliona mačaka zbog toga što "narušavaju živote autohtonih vrsta".

Prema njihovim rečima, cilj je smanjiti uticaj divljih mačaka lutalica ne samo zbog toga što uništavaju autohtone vrste, već, kako navode, i zbog toga što utiču na rad australijskih farmera.

U planu je da se usmrti čak dva miliona mačaka do 2020. godine, "jer su mačke uvelike doprinele izumiranju 27 autohtonih vrsta otkako su dovedene iz Evrope 1700. godine".

Deo plana je trovanje mačaka kobasicama koje će, osim otrova, u sebi imati i meso kengura, pileću mast, kao i razne biljke i začine.

Kobasice će biti bačene iz aviona na područja koja naseljavaju mačke lutalice. Kada ih pojedu, smrt nastupa za petnaestak minuta. Osim trovanja, planiraju i da pucaju na mačke, a građani će biti nagrađeni ako učine isto.

Jedna ubijena mačka vredeće deset američkih dolara.

Iako je "PETA Australija" ovaj zakon proglasila užasnim, složili su se s tim da mačke zaista jesu smrtna pretnja određenim vrstama.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti