separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Tinejdžeri ne vole reč 'kazna'


Tinejdžeri treba da se bune, to im je posao. A vi se potrudite da iz njih izvučete ono najbolje, a ne da ih kažnjavanjem još više gurate u ambis. Potrebno je dati im razlog da ne budu loši, odnosno da budu dobri.


Roditelji uglavnom smatraju da bez kažnjavanja ne mogu da sa stranputice vrate svoje adolescente, dok Najdžel Lata, klinički psiholog sa Novog Zelanda, kaže da je baš to kontraproduktivan metod.  

- Tinejdžeri su osetljiva kategorija kada je u pitanju mogućnost upadanja u probleme sa drogom, nasiljem, kriminalom, a pritom su skloni depresiji, lenjosti i suicidnim mislima - navodi Late. - Kako funkcioniše njihov mozak? Zašto morate odmah da reagujete kada vidite da nešto nije u redu? Zato što posle može da bude kasno. A oni mrze reč "kazna" i na nju reaguju još gore. Potrebno im je da im date razlog da ne budu loši, odnosno da budu dobri.  

Tinejdžeri, dodaje, treba da se bune, to im je posao. A vi se potrudite da iz njih izvučete ono najbolje, a ne da ih kažnjavanjem još više gurate u ambis.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti