AKTUELNO

Muzikalnost takođe ukazuje da se radi o izuzetno inteligentnom detetu.

Deca genijalci odudaraju od standarda na koje su ljudi navikli, a Mensa je objavila koje to karakteristike kod dece ukazuju na natprosečnu inteligenciju.

1. Rano čitanje

Deca u proseku nauče da čitaju u šestoj godini života. Nadarenu decu knjige zanimaju od rane dobi, pa tako i ranije počinju da čitaju - sa samo četiri godine. Čitanje često počinje s pretvaranjem dece da čitaju slikovnice o životinjama, ali u nekom trenutku ona počinju da prepoznaju reči, bez da ih je iko učio. Takva deca u proseku imaju viši koeficijent inteligencije.

Foto: Pixabay.com

2. Izvrsno pamćenje

Dogodilo vam se da vam dete prepričava neki događaj koji se dogodio pre par nedelja ili meseci? To je pokazatelj izvrsnog pamćenja i visoke inteligencije.

3. Radoznalost

Radoznalost je usko povezana s koeficijentom inteligencije. Ako vaše dete postavlja puno pitanja i potpitanja i aktivno proučava svet oko sebe, to je takođe jedan od pokazatelja da dete ima visok koeficijent inteligencije.

4. Obožava da priča, pogotovo s odraslima

Foto: Pixabay.com

Ponekad se osećate kao da uz sebe imate upaljeni radio, a ne dete? Ako vaše dete voli da priča, puno pita i aktivno učestvuje u 'razgovorima za odrasle' to pokazuje radoznalost, zrelost i visok koeficijent inteligencije. Natprosečno inteligentna deca od ranih dana znaju da izraze ono što misle i osećaju. Čini vam se da su tek progovorili, a već iz njih izlaze složene rečenice.

5. Humor

Dete u razgovoru pojušava da vas nasmeje? Stalno smišlja nove šale i traži načine da vam pokaže svoj humor? Ovo je još jedan znak inteligentnog deteta piše na stranicama Mense.

#Genije

#Porodica

#deca

'