AKTUELNO

Zabavljanje sa nekim ko je roditelj nije nimalo lako.

Kada upoznate nekog i dopadne vam se, saznanje da je ta osoba roditelj može da utiče na vaš budući odnos, pogotovo ako je reč o samohranoj majci.

Ukoliko želite da izgradite uspešnu i kvalitetnu vezu sa nekim ko je roditelj, trebate da budete naoružani svim strpljenjem ovog sveta i da imate mnogo razumevanja. Ljubav na kraju krajeva i jeste razumevanje i podrška koju voljenoj osobi možete da pružite i očekujete da dobijete zauzvrat.

Kako bi veza sa samohranim roditeljem bila uspešna trebate da preduzmete nekoliko važnih koraka.

Razgovarajte o tome šta želite

Možda vam izgleda kao da je rano, ali nije. Bolje da razgovarate pre nego se nešto emotivno zakomplikuje i da znate na čemu ste. Kada samohrani roditelji počnu da se zabavljaju sa nekim, možda im je samo potrebna pauza, podrška od nekoga ko će ih saslušati i seks. Oni počinju da se zabaljaju u želji da imaju dugu i ozbiljnu vezu, pa je važno da oboje znate šta želite.

Siđite sa svog belog konja

Da li ste čuli za sindrom “viteza na belom konju”? Psihoterapeut doktor Pol Hokemajer ga opisuje kao kompulsivnu potrebu da brinete o partneru sa kojim ste u romantičnoj vezi, a za koga mislite da je pod stresom i da je uznemiren. To može da bude samo kontraproduktivno. Iako ćete se osećati sjajno jer ste joj ulepšali dan, to će na duge satze da dovede do osećaja besa i sicrpljenosti.

Foto: Pixabay.com

Znajte svoje mesto

Ona, ili on, je podnela velike žrtve, izdržala veliki bol i svakodnevno se suočava sa velikim brojem izazova ne bi li uspela da svojoj deci obezbedi sve što im treba. Ne očekujte da ćete vi sada izbiti na čelo kolone i postati prioritet.

Nemojte da čekate sa upoznavanjame dece sve dok ne budete u potpunosti spremni da date sve

Briga za upoznavanjem dece može da bude veliki problem. Najvažnije je da pratite prirodan tok stvari i da roditelj sam diktira ritam. Kada upoznajete decu uopšte ne morate da se predstavljate kao ništa više od prijatelja, a kako će se dalje stvari razvijati mora da odredi roditelj sam jer najbolje poznaje svoju decu, a i vas.

Vi i vaša veza imaćete i te kakav uticaj

Dok pokušavate da zamenite odsutnog roditelja, važno je da imate na umu da ste vi neka vrsta uzora detetu i da to sa sobom nosi određenu odgovornost i obaveze. Mnogi samohrani roditelji prepoznaju značaj njihovih veza i njihov uticaj na shvatanje veza koje će njihovo dete kasnije u životu imati.

#Dete

#Porodica

'