AKTUELNO

Dženifer Mankuso je majka četvoro dece koja je zbog dojenja blizanaca u njihovim jaslicama doživela pravu neprijatnost.

Dženifer je na društvenim mrežama objavila kako je od nje traženo da se skloni u malu sobu za osoblje kako bi dojila blizance (Ariju i Ašera 18 meseci) dok je bila s njima u jaslicama.

Obrazloženje je bilo da bi na taj način mogla da uvredi neka religijska uverenja ostalih roditelja, ali i da bi to moglo da zbuni decu koja su već vrtićkog uzrasta.

- Budući da sam dojila i svoje prethodno dvoje dece ovakva stvar me nije uzrujala. Ja sam vrlo samouverena kada je dojenje u pitanju i to radim u javnosti bez ustezanja. To je nešto što je prirodno i ne zanima me ako neko gleda u moje grudi. Moje najstarije dete sisalo je do 20 meseci, a srednje do 12 meseca. Sada 18-mesečne blizance dojim dva do tri puta dnevno, a ukoliko žele bude i češće. Jako je teško dojiti diskretno kada dojite blizance. Kada su bili mali morala sam da ih držim na sebi i dojim ih oboje u isto vreme. Zbog obaveza koje imam sa starije dvoje dece morala sam da se naviknem da blizance dojim gde god da je zgodno - rekla je ona.

Nakon nekoliko nedelja od ovog incidenta Dženifer je dobila izvinjenje iz jaslica uz obrazloženje da su svesni koliko bi ovo moglo da bude negativno po majke koje tek počinju da doje svoju decu.

#Blizanci

'