AKTUELNO

Mnogi smatraju da su pojedine pripadnice lepšeg pola prevršile svaku meru odlukom da sa milionima stranaca na licu mesta podele jedan od najintimnijih trenutaka u svom životu.

Ukucajte na engleskom reči “rezultati testa za trudnoću”, i pretraživač na Jutjubu će izbaciti preko 18 000 video klipova od kojih su neki stekli milione pregleda. Svima njima jedno je zajedničko – nasmejane devojke koje se testiraju na licu mesta, deleći tako sa milionima stranaca neke od svojih najintimnijih trenutaka. Jedna od njih je i Keri Dajer, domaćica iz Engleske.

- Kao obučeni mejk-ap artist, postavljala sam svoje video klipove sa savetima u vezi sa lepotom, dok nisam shvatila da ljude mnogo više zanimaju klipovi o mom porodičnom životu. Još u period adolescencije mi je rečeno da imam samo 3 odsto šanse da zatrudnim zbog policističnih jajnika, pa sam bila van sreće od sebe kada sam ostala u drugom stanju sa svojom prvom ćerkom Sijenom, i bilo mi je izuzetno žao kasnije, što nisam zabeležila taj predivan i toliko dragocen trenutak - kaže Keri.

Kada je to učinila sa drugom trudnoćom, koja se završila tako što je izgubila bebu, Keri je bila zatečena brojem komentara punim saosećanja i podrške koji su usledili.

- Mnoge od tih žena prošle su kroz sličnu situaciju i imale su potrebu da svoju priču i osećanja podele sa nekim. Smatram da je dobra stvar što je moguće edukovati ljude na ovakav način. Zato I radim ovo – da bih pomogla i drugim mamama - objašnjava Keri.

Njeno mišljenje deli i dvadesettrogodišnja Korin Haunslou.

- Kada sam videla prvo video, bila sam šokirana, jer u pitanju toliko privatna stvar. Ali, ubrzo sam shvatila da nisam jedina koja muči muku sa pokušajima da ostanem u drugom stanju, pa je susretanje sa tuđim iskustvima imalo veoma umirujuće dejstvo na mene - kaže Korin. - Jedan muškarac nikada neće moći da razume težinu razočaranja žene, kada shvati da je test opet negativan. Redovno se testiram, svakog meseca, i to njemu ne pričam, jer znam da nije u stanju da razume. Ali zato svaki rezultat podelim sa svojim pratiocima na Jutjubu. Ženska podrška mnogo mi znači, neverovatne su - zaključila je Korin.

#Beba

#Trudnoća

'