AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS navodi da Stamatovićevo suštinsko nerazumevanje srpske politike ne proističe samo iz neznanja, već pre svega iz činjenice da je njegova vizija zaostale Srbije nepomirljiva sa željom vlade i predsednika Aleksandra Vučića da našu državu učine ekonomski snažnom, naprednom i uglednom u svetu.

Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev danas je izjavio da je "samoproklamovani ustavoznalac Milan Stamatović" ponovo izrekao niz najodurnijih uvreda i laži na račun predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, i pokazao još jednom ne samo da ne poznaje Ustav svoje zemlje, "već da ne zna ništa".

Kozarev navodi da Stamatovićevo suštinsko nerazumevanje srpske politike ne proističe samo iz neznanja, već pre svega iz činjenice da je njegova vizija zaostale Srbije nepomirljiva sa željom vlade i predsednika Aleksandra Vučića da našu državu učine ekonomski snažnom, naprednom, uglednom u svetu, a samim tim i sposobnijom da se bori za svoje interese.

- Stamatovićeva Srbija u kojoj deca idu u paravojne kampove nema ničeg zajedničkog sa Srbijom kakvu mi želimo, i za koju se i premijerka Brnabić svim snagama bori. Mračnjaštvo Stamatovića i njegova patološka želja da se pobijemo sa čitavim svetom, jeste tema za satiru, a ne ozbiljna politika, i zato će deca u Srbiji nastaviti da se naoružavaju kompjuterima, a ne puškama - poručio je Kozarev.

Stamatović je danas rekao da partija Zdrava Srbija poziva poslanike Narodne skupštine da predlože i pokrenu smenu predsednice Vlade Ane Brnabić, zbog "kontinuiranog delovanja protivno preambuli Ustava Srbije".

On navodi da premijerka krši Ustav u delu koji se tiče Kosova i Metohije, a za te optužbe se poziva na dve njene izjave: da zarad evrointegracija za nju ne postoje crvene linije u pregovorima o KiM, i da je za kompromis kao "neku tačku između toga da je Kosovo Srbija i toga da je ono nezavisno i da Srbija treba samo da ga prizna".

#Dušan Kozarev

#Milan Stamatović

'