AKTUELNO

Potpredsednik GO SNS je podsetio da su u vreme Tadića u vazduh letela vojna skladišta, dok danas, kako je ukazao, nebom Srbije lete "migovi 29" i pripadnici vojske na raspolaganju imaju najmoderniju opremu i naoružanje - i imaće ga sve više.

Razumljivo je što Boris Tadić čak ni danas nije mogao da se makar pretvara da se raduje snaženju Vojske Srbije, njenih borbenih potencijala i kapaciteta za odbranu teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije, jer upravo on je najveći krivac za to što je slavna Vojska Srbije dovedena na najniže grane u svojoj istoriji, saopštio je potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić.

- Boris Tadić je kao ministar odbrane i vrhovni komandant bio neposredno odgovoran za pad standarda pripadnika Vojske Srbije, rasprodaju i uništavanja perspektivne vojne tehnike, ukidanje redovnog služenja vojnog roka, rasformiranje čitavih korpusa, uključujući čuveni Prištinski korpus - ističe se u saopštenju.

- Naša junačka vojska je izdržala napade NATO avijacije, ali umalo nije preživela Borisa Tadića - dodao je Ðurić.

On je podsetio da su u vreme Tadića u vazduh letela vojna skladišta, dok danas, kako je ukazao, nebom Srbije lete "migovi 29" i pripadnici vojske na raspolaganju imaju najmoderniju opremu i naoružanje - i imaće ga sve više.

- Znam da Tadića, kao ideologa razoružavanja Srbije, to sve jako boli i nervira, ali zbog takvog odnosa prema državi, njenim simbolima i svetinjama građani su mu zauvek i uskratili poverenje - zaključuje se u saopštenju.

#Boris Tadić

#Marko Đurić

'