AKTUELNO

Jeremićeva mržnja je neizmerna i on je spreman da, svakodnevno navijajući protiv Vučića, navija protiv Srbije i njenih interesa, i pitam ga samo za čije interese navija, ili to treba da upitam katarsku ambasadu i njegovog prijatelja Patrika Hoa, rekao je Đurić.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić istakao je da će Vuk Jeremić, reagujući na njegovi izjavu da je Srbija mogla da spreči da se na obeležavanju primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu nađe "kosovska zastava", ući u enciklopedije kao kreator diplomatije autodestrukcije.

Đurić je, u saopštenju, rekao da je razumljivo što Jeremiću smeta prisustvo Srbije na obeležavanju srpske pobede u Prvom svetskom ratu, jer on je činio i čini sve da Srbija više nikada i ni u čemu ne pobedi.

- Jeremić bi, umesto što svakodnevno glumi spoljnopolitičkog analitičara, trebalo da građanima objasni zašto je bio ključni saučesnik u izmeštanju dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije i traženju mišljenja o jednostrano proglašenoj nezavisnosti naše južne pokrajine od suda u kojem većinu čine predstavnici država sponzora prištinskih separatista - naglasio je on.

Đurić je ukazao i da se sudu čoveka koji na duši nosi takve grehe ne može verovati, a njegovo pozivanje na Rusiju i njenu podršku Srbiji vrhunac je bezobrazluka i licemerja, jer upravo on je Moskvi iz ruku izbio važne argumente i mehanizme za odbranu naših državnih i nacionalnih interesa pred Ujedinjenim nacijama.

- Honorarni saradnik katarske ambasade i belosvetskih prevaranata - Vuk Jeremić, prema rečima Đurića, doveo je našu državu u situaciju u kojoj nije više bilo mogućnosti da bilo šta izdejstvuje pregovorima, a danas imamo kakav-takav manevarski prostor isključivo zahvaljujući višegodišnjem napornom radu i državno odgovornoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jeremićeva mržnja je neizmerna i on je spreman da, svakodnevno navijajući protiv Vučića, navija protiv Srbije i njenih interesa, i pitam ga samo za čije interese navija, ili to treba da upitam katarsku ambasadu i njegovog prijatelja Patrika Hoa, zaključio je Đurić.

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'