AKTUELNO

On je dodao da opozicija i razna medijska udruženja stalno govore o “lažnom medijskom monopolu vlasti” i “diktaturi”, a da je stvarnost potpuno drugačija.

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista "Danas", na kojoj se predsednik Aleksandar Vučić dovodi u vezu sa Adolfom Hitlerom, na najbolji način pokazuje da je naša zemlja "evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija".

Današnja skandalozna naslovna strana 'Danasa' jasno pokazuje da Srbija ima potpunu slobodu medija u kojoj svako radi šta želi. Ako ništa drugo, bar je to potpuno jasno", izjavio je Vesić i naznačio da ta naslovna strana na najbolji način "pokazuje kakav medijski haos vlada u Srbiji i da je naša zemlja evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija.

On je dodao da opozicija i razna medijska udruženja stalno govore o “lažnom medijskom monopolu vlasti” i “diktaturi”, a da je stvarnost potpuno drugačija.

- Nađite mi jednu zemlju na svetu gde je moguće da se predsednik države uporedi sa Hitlerom, a da to ne naiđe na osudu javnosti, političkih stranaka i medijskih udruženja. Zamislite šta bi se u Nemačkoj desilo da je neko objavio ovakvu naslovnu stranu - naveo je Vesić.

Kako kaže, u Srbiji je moguće objaviti takvu naslovnu stranu, kao što je, dodaje, moguće da niko od opozicionih stranaka ili predstavnika "tzv. medijskih udruženja" ne osudi taj skandal.

- Nikoga od njih nećete danas čuti da stane u zaštitu ne samo Aleksandra Vučića kao čoveka, već i institucije predsednika Republike Srbije - zaključio je Vesić.

Na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas" objavljena je karikatura Hitlera i njegovog ministra propagande Gebelsa, koja u vezu dovodi predsednika Vučića sa nacističkim vođom.

#Goran Vesić

#Mediji

'